Pěší turistika: Blízké okolí Lokte

Hrad Loket

VIDEO: Toulavá kamera – Hrad Loket
Hrad loket střežil české území již ve 13. století. Uvidíte expozici útrpného práva ve sklepení, draka ve věži, zakletého purkrabího nebo sbírky porcelánu. Více informací

 

Svatošské skály u Lokte

VIDEO: Dokument ČT – Vodácká putování po Ohři – Svatošské skály (od času 8min 00s)
Zkamenělá svatba v zalesněném údolí řeky Ohře mezi Karlovými Vary a Loktem nazývaná Svatošské Skály. Dosažitelnost na kole i pěšky, houpací most přes řeku, přímo u skal můžete navštívit restauraci.
3D prohlídka a více informací

 

Výlet na Šibeniční Vrch

Výlet na Šibeniční Vrch – Loket byl v dávných dobách krajským popravčím městem. Na vrcholku nad hradem ční Šibeniční Vrch. Je zde k vidění torzo kamenného objektu bývalého popraviště s kruhovým půdorysem o průměru 4,8 m. Šibenice je díky přírodnímu charakteru okolí velmi působivá a asi jen těžko najde u nás srovnání. K dokonalosti už chybí jen to nejdůležitější – houpající se smyčka.

 

Loketské vyhlídky

Na svazích nad pravým břehem řeky Ohře se nachází skalní vyhlídky na Goethově stezce – okružní cestě, vinoucí se nad městem, přibližně 50 m vysoko nad silnicí, která spojuje Sokolov, Loket a Horní Slavkov. Tato cesta nabízí jedny z nejhezčích vyhlídek na hrad, město a celý pás hradeb pod nimi. Krátký okruh se dá od parkoviště u benzínové pumpy na druhou stranu města zvládnout za hodinu.

 

Amfiteátr Loket

Přírodní divadlo zasazené v romantické a kouzelné přírodě. Těsně za jevištěm protéká řeka Ohře, za ní se na skále vzpíná zdejší hrad. V unikátním prostředí amfiteátru se konají koncerty i divadelní představení. Amfiteátr v Lokti je zasazený do zdejšího parku, kde se můžete krásně projít, přes léto zde provozují lanové centrum. Kulturní akce v Amfiteátru.

 
Penzion Ve Skále v Lokti hodnocení